Boordevol wijnen, speciale bieren, gedistilleerd, heerlijke recepten en meer!

wijnvandemaand-september-header
Wijn van de maand
september 2019

Wijn van de maand september 2019

Allegranza, Tempranillo-Shiraz La Mancha, Spanje, 2018 Allegranza is een nieuwe Spaanse topper in het assortiment van De Wijnproevers! Een wijn gemaakt van voornamelijk de oer-Spaanse Tempranillo druif, aangevuld met een beetje Shiraz…
Read More
Recept van de maand
augustus 2019

Recept van de maand augustus

Receptuur voor 12 personen Voor de varkenshaas: 6 varkenshazen paneermeel selderijzout bos peterselie Bos tijm knoflookpoeder uienpoeder mosterdpoeder zwarte peper 4 eieren scheutje melk Voor de champignonsaus: 500 gr. kastanjechampignons 50 gr.…
Read More
Bier van de maand
juli 2019

Bier van de maand juli bij de Wijnproevers

Life’s a beach Jopen Jopen Life’s a Beach is hét bier voor de zomer. Deze verfrissende session IPA met aroma’s van tropisch fruit is lekker hoppig. Denk aan ananas, limoen, papaja, mango…
Read More
Wijn van de maand
juli 2019

Wijn van de maand juli bij de Wijnproevers

La Villette, Vin de France Tijdens de vakantiemaanden zetten wij de wijnen van La Villette in het zonnetje! Deze wijnen zijn een fantastische ontdekking van De Wijnproevers. La Villette combineert de klassieke…
Read More
header-rvdm-jun19-1800x800
Recept van de maand
juni 2019

Heerlijk recept voor kalfscarpaccio

Receptuur voor 12 personen Voor de kalfsmuis: 1 kalfsmuis van moerkalf 1 ons soepgroente 50 gr roomboter 1 scheut olijfolie peper en zout Voor de tonijn: 1 blik tonijn op water 3…
Read More
Bier van de maand
juni 2019

Heerlijke bieren bij de Wijnproevers

Brouwerij de Ambacht Een nieuwe brouwinitiatief in Nederland. Ditmaal geen brouwerij met vreemde brouwsels en experimentele ingrediënten. Brouwerij De Ambacht komt met 7 bieren die elk een eerbetoon geven aan klassieke abdijbieren.…
Read More
Wijn van de maand
juni 2019

Wijn van de maand juni bij de Wijnproevers

Rosapasso, Pinot Noir Rosato, Biscardo, Veneto, Italië, 2018 Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar “roots” in de wijn. Werkzaam vanuit de Soave geven de broers Maurizio en Martino vandaag…
Read More
Wijn van de maand
mei 2019

Wijn van de maand mei bij de Wijnproevers

Donnafugata, Sicilië, Italië Donnafugata is één van de meest gerenommeerde wijnproducenten op Sicilië. In hun filosofie staat bovenaan dat ze uitmuntende, maar bovenal aantrekkelijke wijnen moeten produceren. Daarbij zoeken ze de dialoog…
Read More
jumilla-2
Wijn van de maand
januari 2019

Intruso Jumilla Joven

Dit jaar belichten we graag wat “onbekendere” wijngebieden van Spanje. Deze wijn komt uit Jumilla, een wijngebied net ten noorden van de plaats Murcia, ten zuidwesten van Valencia. Het is een dor…
Read More
misty-vineyard
Pareltjes
december 2018

Druif van de dag: Nebbiolo

Mocht je tijdens de planning voor de kerstdagen helemaal vergeten zijn om jezelf ook te trakteren op een fles wijn voor kerstavond, dan kun je, als je de rest van je laatste…
Read More
Cointreau
Wijn van de maand
december 2018

Classic Cointreau

Cointreau kan eenvoudigweg niet ontbreken in uw drankkast. Net als andere klassiekers als Grand Marnier, Dom Benedictine en Drambuie en in wat latere jaren de Licor 43. De Franse familie Cointreau was…
Read More
Sauternes-post
Wijn van de maand
december 2018

Sauternes wijnen

Enkele weken geleden proefden we tien verschillende Sauternes wijnen. Eigenlijk waren we de geweldige smaken een klein beetje vergeten. Er wordt namelijk niet zoveel dessertwijn verkocht in Nederland. Met de kerst voor…
Read More
glengoyne-frontpage
Whiskey of whisky
november 2018

Glengoyne

De Glengoyne distilleerderij ligt ten noorden van de stad Glasgow, net noordelijk van de grens tussen de Highlands en de Lowlands. Het is hiermee de zuidelijkste distilleerderij van de Highlands. De naam…
Read More
Column
november 2018

Verlangen naar de zon…

Het wordt  koud. Vooral na afgelopen zomer waarin we grandioos verwend zijn met een enorme berg zon, moet ik wennen. En dat valt me dit jaar zwaarder dan anders. Ik leefde lang…
Read More
InStock-post-page
Bier van de maand
november 2018

INSTOCK maakt bier van geredde producten

Jaarlijks wordt er wereldwijd 1,3 miljard ton kilo per jaar aan voedsel verspild! Dat is één derde van al het voedsel dat geproduceerd wordt. Dat kan anders! Instock zet daarom letterlijk en…
Read More
Het verhaal
november 2018

Remarkable Regional Malts Douglas Laing

Douglas Laing & Co werd bijna 70 jaar geleden opgericht en is heden ten dage een toonaangevende maker en leverancier van de beste Schotse whisky's, met een specialisatie in Single Casks, Single…
Read More
vinoniek herfst trio
Blog/vlog
november 2018

Herfst Trio

Vinoniek geeft drie tips om een najaarsdag te vullen met prachtige wijnmomenten. We vroegen Niek Beute, ook wel bekend als Vinoniek, om zijn herfst trio te selecteren. 1 of meer van deze wijnen…
Read More
dutch-storm-hooghoudt
Cocktails
oktober 2018

Dutch Storm

Hooghoudt Kalmoes Beerenburg Een bijzondere Beerenburg voor een speciaal moment. Kalmoes Beerenburg is uniek. Verfijnd, complex en lekker zacht dankzij kalmoeswortel. Dutch Storm De Dutch Storm is een spicy herbal cocktail die…
Read More
Bier van de maand
oktober 2018

Het Anker uit Mechelen

GESCHIEDENIS VAN DE BROUWERIJ Het bestaansrecht van brouwerij het Anker dateert uit de 15de eeuw toen er voor het “krankenhuis” op de begijnhof bier werd gebrouwen. In 1872 koopt de familie Van Breedam de brouwerij en…
Read More
Het verhaal
oktober 2018

Santa Teresa 1796, een rum met een missie

Santa Teresa 1796 is een zachte maar complexe rum uit Venezuela die met hart en ziel wordt geproduceerd door de familie Vollmer. Maar hun missie gaat verder dan het maken van rum.…
Read More
Cocktails
oktober 2018

Ontdek de heerlijkste cocktails met Smeets Extra!

Ontdek de heerlijkste cocktails met Smeets Extra! Smeets Extra is België ’s meest verkochte en gewaardeerde Hasseltse Graanjenever. Heerlijk om ijskoud puur te drinken of als basis voor een verfrissende cocktail. Maak…
Read More
post-bodegas-faustino
Wijn van de maand
oktober 2018

Bodegas Faustino

Één van de beroemdste en meest opmerkelijke wijnhuizen van de Rioja is Bodegas Faustino. Dit wijnhuis, al bijna 140 jaar volledig in handen van en geleid door dezelfde familie, verbouwt (heel ongebruikelijk…
Read More
Column
oktober 2018

Pleidooi voor de sommelier

Wijn is leuk, lekker en interessant. Maar laten we eerlijk zijn, wijn-spijs, dat is pas echt feest! Voor mij nog steeds het aller leukste spelletje dat er is. Om zelf mee bezig…
Read More
9801836 FY19_Bombay_Drankenspecialist_600x500_v01
Het verhaal
oktober 2018

Bombay Sapphire, de wereldberoemde gin

Bombay Sapphire, de wereldberoemde gin in zijn kenmerkende blauwe fles. Elke druppel bevat 10 handgeselecteerde botanicals vanuit exotische locaties over de hele wereld. De aromatische en complexe smaak van de Bombay Sapphire…
Read More
9801897_Banks_800x550_v01
Wijn van de maand
september 2018

Having a party? Make a Banks punch!

Punch is helemaal terug van weggeweest! Oorspronkelijk was de drank een mix van water, thee, alcohol, citroen en suiker, maar punch is er tegenwoordig in vele soorten met diverse combinaties.  Punch werd…
Read More
Jopen-speciaalbier-front
Bier van de maand
september 2018

Jopen brouwerij uit Haarlem

Het verhaal achter Jopen Het verhaal begint in de veertiende eeuw als Haarlem uitgroeit tot een van de belangrijkste brouwerssteden van Nederland. Brouwerijen draaien op volle toeren en het gerstenat wordt in…
Read More
Wijn van de maand
september 2018

Hayman’s Gin – klassieke en frisse gin

Het oorspronkelijke Hayman Distillers is opgericht in 1820, en later in 1863 overgenomen door James Burrough (Beefeater Gin), de overgrootvader van de huidige directeur - eigenaar Christopher Hayman. Christopher Hayman werkte bij…
Read More
El Dorado Rum
Pareltjes
september 2018

El Dorado Rums

De internationaal bekroonde El Dorado Rums worden door Demerara Distillers Limited in Guyana geproduceerd. Hier wordt sinds 1670 de traditionele teelt van suikerriet gecombineerd met het distilleren van rum met het kenmerkende…
Read More
vera-sperling-wijnhuis-delheim-header
Het verhaal
september 2018

Vera Sperling over het wijnhuis Delheim

In dit interview met Vera Sperling kom je meer te weten over de bijzondere achtergrond van het wijnhuis Delheim. In het hart van Stellenbosch, aan de voet van de bekende Simonsberg, liggen…
Read More
Cocktails
augustus 2018

Olifant Spicy Ginger & OJ&T cocktails!

Ben jij opzoek naar een heerlijk cocktailrecept? Probeer dan eens onze verrassende Olifant Jonge Graanjenever cocktails Spicy Ginger en OJ&T! De bereidingswijze en ingrediënten vind je hier! Sinds 1841 wordt Olifant Jonge…
Read More
Carneros-vine
Trends
augustus 2018

Californië weer terug op de kaart!

Californië lijkt weer terug op de wijnkaart te komen!  En dat is goed nieuws, want de wijngebieden presenteren een mooi en rijk palet aan wijnen. De wijnindustrie in Californië is jong. Hoewel…
Read More
Cocktails
augustus 2018

Enjoy your Caribbean Mojito

Op het zuidelijke deel van het eiland Martinique, één van de Franse Antillen in de Caraïben, liggen de suikerrietplantages van Trois Rivières. Hier wordt een pure en eerlijke rum geproduceerd op basis…
Read More
Cocktails
augustus 2018

Parijs: Capital of Cocktails

In slechts drie jaar wist Parijs zich te ontpoppen als een van de nieuwe hoofdsteden van de cocktail, daarbij steden als Berlijn en Barcelona ver achter zich latend. Zelfs Amsterdam, waar toch…
Read More
Cocktails
augustus 2018

Fizzy Falcon en Dirty Genever

Hooghoudt Premium Jonge Jenever Een fantastisch zuivere jonge jenever met ongekende smaaknuances. Fluweelzacht van smaak en vol van karakter. Verfijnd én uitgesproken, dankzij een wel heel speciaal triple gestookt kruidendistillaat van jeneverbes,…
Read More
Bier van de maand
augustus 2018

De Britse schilder, die ging brouwen!

Bronckhorster Brouwerij Rodenburg, opgericht in 2010, was de start van wat tegenwoordig door het leven gaat als de Bronckhorster Brewing Company. Een reis over paardenstallen, schilderen en Groot -Brittannië. Liefde op het eerste…
Read More
Wijn van de maand
augustus 2018

Maak kans op een Label 5 BBQ Night voor 5 personen

Maak kans op één van de 10 exclusieve BBQ avonden met 4 van je beste vrienden op een bijzondere plek. Met een top BBQ, chef, een bartender én een supervette DJ. Naast…
Read More
Pareltjes
augustus 2018

Santocci Limoncello

Santocci Limoncello bevat de drie kernwaarden van een goede limoncello: 1. ONWEERSTAANBAAR LEKKER 2. PUUR 3. TRADITIE. Santocci's balans in smaak, afdronk en consistentie als ook de mooie kleur (zowel in gekoelde…
Read More
Wijn van de maand
juli 2018

Wil jij kans maken op een unieke zwarte Flügel ijsemmer?

Wil jij kans maken op een unieke zwarte Flügel ijsemmer? Deel dan het bericht op de Facebook pagina van Uw Drankspecialist en wie weet heb jij binnenkort dit collectors item in huis!
Read More
Column
juli 2018

Comfortzone door Lara Güppertz

Comfortzone: “Situatie waarbinnen iemand zich veilig en ontspannen voelt”. Er zijn mensen voor wie niets te gek is, die dol zijn op afwisseling, altijd in zijn voor iets nieuws. Echt avontuurlijke mensen.…
Read More
Nolet-Distillery
Wijn van de maand
juli 2018

Ontdek de wereld van Nolet Distillery

Het beleven van het ambachtelijk stoken kunt u ook zelf ervaren. U bent van harte welkom om Nolet Distillery, waar onder andere de merken KETEL 1 Jenever en KETEL 1 Matuur worden…
Read More
Wijn van de maand
juli 2018

Interview met Mr. Bubbles: maker van Graham Beck

Graham Beck maakt, op een stille rosé als uitzondering na, mousserende wijnen volgens de Méthode Cap Classique. De Graham Beck Brut was de feestelijke drank tijdens Nelson Mandela's inauguratie en ook Barack…
Read More
Cocktails
juni 2018

De Negroni

Echte klassieke cocktails kenmerken zich door een combinatie van eenvoud en stijl, met vaak niet meer dan twee of drie ingrediënten en een garnering. De Daiquirí, Margarita, Dry Martini en Manhattan zijn…
Read More
Bier van de maand
juni 2018

Hof ten Dormaal

Hof ten Dormaal, gelegen in de Dijle vallei (de lambiek streek), is een Vlaams-Brabantse 'Farmhouse' brouwerij. Een boerderij met een brouwerij zeg maar. In de regio Groot Haacht is de gelijknamige brouwerij (Haacht) uiteraard…
Read More
Sonnema-mini-breaks-post
Wijn van de maand
juni 2018

Maak kans op 1 van de 4 mini- breaks naar de Culturele Hoofdstad 2018 voor 2 personen!

Bij aankoop van een fles Sonnema Berenburg 1L incl. halshanger maak je kans op een mini- break naar Leeuwarden Culturele hoofdstad in de periode van mei t/m augustus. De winnaars overnachten in…
Read More
Wijn van de maand
juni 2018

Schrobbelèr

Waar vriendschap gevierd wordt komt Schrobbelèr op tafel. Deze Brabantse traditie ontstond in de jaren ’70, in het huisbarretje van Jan Wassing. Inmiddels is Schrobbelèr een gewaardeerde sfeerverhoger. Zoals de vrienden van…
Read More
Wijn van de maand
juni 2018

Nordes Gin: Premium Handcrafted

Nordés Gin is een premium "handcrafted" gin afkomstig uit de Spaanse streek Galicië gelegen boven Portugal. De premium gin is gedistilleerd volgens een langzaam distillatieproces wat de geur en de smaak ten…
Read More
wijnkennis
Column
juni 2018

Drosophilidae

De Fruitvlieg, ofwel Drosophilidae, we kennen ‘m allemaal. Wanneer de temperatuur stijgt doet hij steevast zijn intreden in mijn leven. Ieder jaar verbaas ik mij opnieuw over hoe weinig dit beestje nodig…
Read More
Cocktails
mei 2018

De Margarita

Cocktails die diep geworteld zijn in een cultuur en die bekend zijn over de hele wereld vind ik echt geweldig. Vooral als de oorsprong niet helemaal duidelijk is en dat waarschijnlijk nooit…
Read More
whiplash-beer-post
Bier van de maand
mei 2018

Whiplash beer

Alex Lawes, brouwer bij de Rye Brewing Company, gebruikt de tanks van deze brouwerij voor zijn eigen “project on the side” genaamd: Whiplash. Mocht er een tank niet in gebruik zijn bij…
Read More
chateau-petrus-post
Pareltjes
mei 2018

Château Petrus

Château Petrus is wellicht het bekendste wijnhuis uit de Bordeaux, die vaak samen met de zogenaamde vijf Premier Cru’s uit de Médoc in een adem wordt genoemd. Petrus komt echter uit Pomerol,…
Read More
Tomintoul-post
Whiskey of whisky
mei 2018

Tomintoul Whisky

In de Schotse Hooglanden, midden in het prestigieuze Glenlivet gebied, ligt het dorp Tomintoul. Hier in het hart van de Speyside- regio ligt de Tomintoul Distillery.  In het midden van de vorige…
Read More
the-glenlivit-header
Wijn van de maand
mei 2018

The Glenlivet presenteert: the Captain’s Reserve!

Deze nieuwe aanwinst van The Glenlivet familie kenmerkt zich door zijn bijzondere finish, namelijk: Cognac vaten. Hierdoor proef je een bijzonder combinatie van citrus tonen en romige zoetheid (zoals je van The…
Read More
gin-festival-amsterdam-post
Hotspot
mei 2018

Gin Festival in Amsterdam

Dit voorjaar vindt alweer voor de derde keer het Gin Festival Amsterdam plaats, waarbij in Undercurrent weer honderden merken worden gepresenteerd aan liefhebbers uit het hele land. En omdat echt het hele…
Read More
The flag
mei 2018

Tequila de trots van Mexico

Geen dranksoort ter wereld is zo omringd met verhalen, mythes en legendes als tequila. Het land Mexico en haar geschiedenis zijn totaal verweven met die van deze nationale drank. Het vertoont veel…
Read More
hooghoudt-cocktail-header
Hij/Zij
mei 2018

Rusty Nail Twist voor hem, Manhattan voor haar

Een smaakvolle krachtpatser, Hooghoudt Rusty Nail Twist voor hem! Een ‘old skool’ cocktail met een krachtige twist. Als je van een goed glas whisky houdt, is de Rusty Nail Twist met Hooghoudt…
Read More
Cocktails
mei 2018

Maak eens een wijncocktail met Corvina

Wijn mixen met andere drank: helemaal hip in o.a. de VS. Is het vloeken in de kerk, of juist een nieuwe kijk op een mooi product? Wij vinden het zeker het proberen…
Read More
de-korenaar
Bier van de maand
mei 2018

Dochter van de Korenaar

Een Belgische brouwerij midden in Nederland! Om en nabij Baarle-Nassau en Baarle-Hertog liggen enkele percelen die behoren tot het Belgische grondgebied. En laat nou precies op één van die percelen een brouwerij…
Read More
Pareltjes
mei 2018

Japie Krekel, Grillo

Voor wie van wielersport houdt is het geen nieuws. Paolo Bettini heeft als bijnaam ‘De Krekel’. Hij kreeg deze vanwege zijn postuur en wat zenuwachtig gedrag. Hij veroverde echter een heleboel prijzen…
Read More
bacardi-anejo-cuatro-post
Hot or not
mei 2018

Bacardí introduceert dé nieuwe premium rum: Bacardi Añejo Cuatro

Bacardí,'s werelds meest bekroonde rum, introduceert vandaag Bacardí Añejo Cuatro ("vier" in het Spaans, ter ere van de Cubaanse afkomst). De nieuwe premium rum wordt gerijpt op houten vaten en krijgt vervolgens…
Read More
Licor-43-baristo-post
Wijn van de maand
april 2018

NIEUW: Licor 43 Baristo

Ontdek het geheim van de Canarische koffie Licor 43 introduceert met trots haar nieuwste product: Licor 43 Baristo. Een melange van een vernieuwde samenstelling van Licor 43 Original met zeldzame exotische koffiebonen…
Read More
Hot or not
april 2018

Ontdek St-Germain

St-Germain is een artisanale likeur gemaakt van verse vlierbloesems. De bloesems worden aan het eind van de lente geoogst in de Savoie om vervolgens te worden verwerkt tot een unieke, moderne likeur…
Read More
wijnkennis
Column
april 2018

De wijnbeschrijving

Het volgende fenomeen kennen we allemaal: de wijnbeschrijving. Een stukje tekst op de fles, op het prijskaartje of in een folder. Van het summiere rond & soepel, tot de uitgebreide variant van…
Read More
tiny-rebel-post
Bier van de maand
april 2018

Back to the 90’s – Tiny Rebel

Double Dragon, Hadouken, Sonic Boom, Super Saison, Vince en Jules, Project Mayhem. Het is niet echt een verrassing waar de inspiratie van Tiny Rebel vandaan komt. De jaren negentig! Brouwerij Tiny Rebel…
Read More
ricard-post
Het verhaal
april 2018

Ricard – Pastis de Marseille

We schrijven het jaar 1932. Slechts 22 lentes jong was Paul Ricard toen hij - overtuigd van het enorme potentieel - een heerlijke anijsdrank bedacht en deze zijn eigen naam gaf. Deze…
Read More
Rocketshot-sour-post
Wijn van de maand
april 2018

Gelanceerd: Rocketshot Sour!

Gelanceerd: Rocketshot Sour! In 2013 werd Rocketshot geïntroduceerd. Het verfrissende drankje op basis van wodka en met de smaak van het Raket ijsje. Met de flitsende kleur, de herkenbare smaak met lekkere…
Read More
epicurean-post
Wijn van de maand
april 2018

The Epicurean Lowland Malt Whisky

In het Glasgow van de jaren 30 van de vorige eeuw was The Epicurean het middelpunt van elk feest. Overal waar hij binnenkwam om van een dram te genieten, werd hij omringd…
Read More
vinoniek-lunch-tips
Blog/vlog
maart 2018

Lunch tips van Vinoniek

Vinoniek geeft drie tips voor bij de paas lunch. Niek Beute van Vinoniek heeft weer drie wijnen uitgekozen voor bij de Paas lunch. 1 of meer van deze wijnen zijn natuurlijk bij Uwdrankspecialist…
Read More
Highland-Park-banner-800x550px
Whiskey of whisky
maart 2018

Highland Park de whisky with Viking soul

The Orkney Single Malt whisky with Viking soul wordt gemaakt op het eiland Orkney, in het noorden van Schotland. Dit eiland staat bekend om zijn eigen klimaat en een rijke Viking geschiedenis.…
Read More
La-Trappe-Tripel
Bier van de maand
maart 2018

La Trappe Tripel

La Trappe Tripel is een klassiek Nederlands trappistenbier met krachtige smaakelementen. Het aroma is moutig, fruitig en licht kruidig. Daarnaast heeft het bier een kandijzoet en lichtmoutig karakter. De bitterheid is subtiel…
Read More
post-big-green-egg
Recept van de maand
maart 2018

Gegrilde watermeloen met gin-tonic granité

Een Big Green Egg leent zich voor veel verschillende bereidingen. Heeft u bijvoorbeeld wel eens fruit gegrild op de Big Green Egg? Ingrediënten 1 watermeloen 300 ml tonic 100 g suiker150 ml…
Read More
asperge-wijn
Recept van de maand
maart 2018

De aspergewijnen van 2018

De 'a' van asperge zit weer in de maand. Reden te meer om asperges te eten en daar een mooie, bijpassende wijn bij te drinken. Vandaag de dag kun je uit talloze…
Read More
beavertown-post
Het verhaal
maart 2018

Beavertown

London 2011, Logan Plant begon thuis met een geïmproviseerde opstelling bier te brouwen. Hij brouwde in een 50 liter rijstpan, hij gebruikte een camping koelbox als mout ton en maakte alles af…
Read More
malbec-post
The flag
maart 2018

Malbec – Pride of Argentina?

Malbec kennen we vooral als de stoere druif uit Argentinië, die mooie krachtige wijnen levert met massa’s rijp fruit in de smaak, zoals zwarte bessen en bramen. Er staat ruim 30.000 hectare…
Read More
gordons-pink-gin-front
Wijn van de maand
maart 2018

Nieuw: Gordon’s Pink Gin, met de natuurlijke zoetheid van frambozen en aardbeien!

Gordon's Premium Pink Gin is een heerlijke frambozen en rode bessen gin, gebaseerd op een originele rode fruit-ginrecept van Gordon's uit 1880. Met uitsluitend natuurlijke aroma's is dit dé gin voor deze…
Read More
Lost Distillery Afbeelding 1 800x550px
Het verhaal
maart 2018

Lost Distilleries “Lost but not forgotten”

Nieuwsgierig geworden? Ontdek hoe Lost Distillery glorieus verleden en hedendaagse passie in je whiskyglas brengt. In de afgelopen eeuwen zijn bijna honderd Schotse Malt whisky distilleerderijen gesloten of gesloopt. Dat staat voor bijna…
Read More
Sonnema-berenburg-front
Wijn van de maand
maart 2018

Het drankje waar je de tijd voor neemt

Geniet van de veelzijdige, kruidige drank met een eigen karakter. In de zomerperiode heerlijk op of langs het water met een Sonnema Berenburg, maar in de winterperiode net zo lekker als een…
Read More
wijnkennis
Column
maart 2018

Wijnkennis

Wijnkennis blijft voor mij een fascinerend begrip. Want wanneer ben je nou echt een wijnkenner? Ik neem mijzelf voor het gemak even als voorbeeld. Ik ben “in de wijn” terecht gekomen vanuit…
Read More
viognier
Pareltjes
maart 2018

Viognier – een witte parel!

Heeft u een fles Galopine? Als ik niet toevallig een week daarvoor gelezen had dat dit een synoniem voor de druivensoort Viognier is, dan was ik hier nooit opgekomen. Wel weet ik…
Read More
la-pirata-post
Bier van de maand
maart 2018

Cerveses La Pirata, Barcelona’s Goud

De eerste bieren werden in 2004 al gebrouwen. Net zoals bij veel brouwers, thuis in de keuken. Met vallen en opstaan werden de bieren steeds lekkerder en dat bleef niet onopgemerkt. Vrienden…
Read More
kahlua-post
Cocktails
maart 2018

Kahlúa – een heerlijke koffielikeur

Kahlúa is van oorsprong (1936) een Mexicaanse koffielikeur met 20% alcohol. Ontstaan in het bergachtige gebied rondom Veracruz. Gemaakt van 100% arabica koffiebonen en rum. De bonen worden met de hand geplukt…
Read More
Baileys-almande-2
Trends
februari 2018

NIEUW Baileys Almande – Almondmilk Liqueur

Begin maart introduceert Baileys, Baileys Almande. Iedereen kent Baileys en het is een van de meest geliefde likeuren bij (met name) vrouwen. Baileys heeft nu een heerlijke lekkernij gecreëerd waarvan ook mensen…
Read More
Dutch-coffee-ketel1
Cocktails
februari 2018

Dutch coffee met karakter

Dutch coffee een ware smaaksensatie De bijzondere combinatie van KETEL 1 Matuur en sterke hete koffie met koele room is een ware smaaksensatie. Een échte Hollandse koffie met een eigenzinnig karakter. Hoe…
Read More
st.feuillien
Het verhaal
februari 2018

Brasserie St. Feuillien, een familie gepassioneerde brouwers…

Geschiedenis Brouwerij Rond 1125, in het stadje Le Rœulx, stichtten jonge gelovigen de Abdij van Saint-Feuillien. De Ierse monnik die de streek kwam kerstenen werd er op een oktoberavond in het jaar…
Read More
Pecorino-post
Het verhaal
februari 2018

De herontdekking van Pecorino

Pecorino? Is dat niet een kaassoort? Pecorino Romano is de volledige naam van de welbekende kaassoort en onze Pecorino is een herontdekt druivenras uit de Abruzzo/Marche. Beide Pecorino's zijn afgeleid van hetzelfde woord:…
Read More
Wijn van de maand
februari 2018

Geniet & Geef bier dit jaar van Brouwerij ’t IJ uit Amsterdam

Stichting Geniet & Geef is in het leven geroepen om geld in te zamelen voor KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij. Ieder jaar wordt het Geniet & Geef bier gebrouwen, dit jaar door Brouwerij…
Read More
chivaz-home
Whiskey of whisky
februari 2018

Number one Super-Premium Scotch Whisky in Europe!

We laten u graag kennis maken met een groot aantal mooie producten op uwdrankspecialist.nl. Vaak is er veel aandacht voor malt whisky, maar er zijn ook een aantal fantastische luxe blends. Vandaag…
Read More
Valentijnsdag-uwdrankspecialist
Hij/Zij
februari 2018

Valentijnsdag, wat doe jij voor je geliefde?

Een drankje voor je geliefde? Of een roos? Een romantisch diner bij kaarslicht? 14 februari is het Valentijnsdag, een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven. Het onstaan van Valentijnsdag Lang, lang…
Read More
producerenchampagne
Het verhaal
februari 2018

Ontdek het productieproces van Champagne

Neem een kijkje achter de schermen bij het productieproces van Champagne. Alle stappen in het proces worden uitgelicht. De streek, het werk op de wijngaard, de productie en natuurlijk het proeven van…
Read More
Hotspot
februari 2018

Het Nederlands Wijnbouwcentrum

Voor alles op het gebied van wijn moet u bij het Nederlands Wijnbouwcentrum zijn! Gevestigd in Groesbeek, dat zich met bijna 25 hectare aan wijngaard met recht Wijndorp Groesbeek mag noemen. Gelegen…
Read More
jenever-festival
Hot or not
februari 2018

Een comeback voor jenever?

Lange tijd was Jenever voor Nederland wat Wodka is voor Rusland en Ouzo voor de Grieken. Helaas is de consumptie de laatste jaren gedaald. Zou een Gin achtige opmars ook mogelijk zij…
Read More
chimay-blauw
Bier van de maand
januari 2018

Chimay Blauw, het zwaarste bier uit het gamma

Chimay Blauw is een trappistenbier dat in de Abdij Notre-Dame de Scourmont te Chimay in de Belgische provincie Henegouwen wordt gebrouwen. Het zwaarste bier (9% alc) uit het gamma, de Chimay Blauw,…
Read More
KOEKIE borrel
Het verhaal
januari 2018

KOEKIE, de heerlijke naar karamel smakende borrel

Karl Kouki (bijnaam Koekie) werkte pas drie weken bij Café de Fuik toen hij zijn befaamde mixdrankje bedacht. ‘Net als iedere barman probeerde hij iets uit.’ De bestuurskundestudent liet het naar karamel…
Read More
openhaard tips vinoniek
Blog/vlog
januari 2018

Openhaard tips van Vinoniek

Vinoniek geeft drie tips voor bij de openhaard op een gure winterse dag. We vroegen Niek Beute van Vinoniek om eens drie wijnen voor bij de open haard te selecteren. 1 of…
Read More
dutchweek-winactie-sonnema-thumb
Wijn van de maand
januari 2018

Win een reis naar Dutchweek Gerlos

Dutchweek, dat begon als platform ter promotie van de slotweek in Val Thorens, is uitgegroeid tot een toonaangevend evenementenbureau voor de leukste evenementen in de sneeuw. Na succesvolle edities van Dutchweek Italia,…
Read More
Column
januari 2018

2018

Een nieuw jaar, een leeg schrift, sneeuw waar nog niemand doorheen gelopen heeft. Een puur gevoel, de kansen liggen voor het oprapen, alles is mogelijk! Nou ja, alles, alles, alles… Ik ben…
Read More
champagne-glazen-uwdrankspecialist
Glas & Fles
december 2017

Champagne glazen, welk glas is het juiste?

Als we het over Champagne glazen hebben, hebben we allemaal de flûte op ons netvlies. Het smalle lange glas. Toch is er nog een ander glas dat gebruikt wordt voor Champagne. Dit…
Read More
whiskey-met-kerstballen
Wijn van de maand
december 2017

Kerstballen met whisky: het ultieme cadeau!

Normaal is het hoogtepunt van de kerstboom letterlijk het hoogtepunt, de piek. Maar met deze uitvinding is de piek van jouw kerst deze kerstballen met whisky!   The One Bauble Gift Set…
Read More
rebujito-spaans-drankje-uwdrankspecialist
The flag
november 2017

Rebujito, een typisch Spaans drankje

Als je het over een Spaans drankje hebt, denken de meeste mensen al snel aan sangria. Maar in Zuid-Spanje hebben de mensen ook de rebujito. Een heerlijke verfrissend drankje bestaande uit droge…
Read More
bockbier-herfst-uwdrankspecialist
Het Seizoen
november 2017

Bokbier: het bier dat elke herfst weer in huis wordt gehaald

Bokbier of ook wel bockbier is een sterk seizoensbier die elke herfst weer in de schappen verschijnt. Het bokbier wordt ook wel gezien als de ‘handtekening’ van een brouwerij. Oorspronkelijk is het een…
Read More
Recept van de maand
november 2017

Wij hebben vijf tips voor de beste wijnen bij het kerstdiner

We stormen alweer op de feestmaand december af. Dus zijn we weer druk bezig met het kerstdiner en alles erom heen. En als we eindelijk bedacht hebben welke gerechten we dit jaar…
Read More
cocktails-2017-uwdrankspecialist
Cocktails
november 2017

Dit zijn dé cocktails van 2017!

Nu de gin tonic steeds vaker als standaard drankje wordt gezien is er weer ruimte voor nieuwe cocktails. De cocktails van 2017 zijn hippe basic cocktails waar je niet hele ladingen ingrediënten…
Read More
bierquiz-uwdrankspecialist
Quiz
november 2017

Ben jij een echte bierkenner? Doe de bier quiz!

Bier is een van de oudste alcoholische dranken ter wereld, maar vergeleken met een paar duizend jaar geleden is er heel wat veranderd. Tegenwoordig smaakt het bier precies zoals de brouwers het…
Read More
stookolie010-uwdrankspecialist
Het verhaal
november 2017

Stookolie 010: het rauwe van Rotterdam in een fles

Rotterdam heeft er weer een nieuw drankje bij: STOOKOLIE 010. De vijf vrienden Joost, Silvia, Han, Paul en Henny, die de drank bedachten zijn allemaal kunstenaars uit de nul-generatie. Pratend over het oude karakter…
Read More
o-caseys-den-haag
Hotspot
november 2017

De beste Irish pub is gewoon in Nederland te vinden!

In Den Haag weet iedereen al de weg te vinden naar O’Caseys Irish Pub, het is één van de grootste sportsbars van Nederland. Maar tegenwoordig kan de pub ook op internationale waardering…
Read More
gin-tonic-glas-voorkant
Glas & Fles
november 2017

Welk glas hoort er bij een gin tonic?

Bij een goede gin tonic hoort natuurlijk ook een goed glas. Hieronder lees je welke glazen je kan gebruiken en welke verschillen er bij horen. Waarom is het juiste glas zo belangrijk?…
Read More
ouzo-griekenland-theflag-uwdrankspecialist
The flag
november 2017

Het drankje van Griekenland

Elk land heeft zijn specialiteiten, in Griekenland is dat wat drankjes betreft: Ouzo. Ouzo is een drankje met een heerlijke anijssmaak. Het ontstaan van Ouzo De geschiedenis van Ouzo begint medio de…
Read More
Gulpener-ZwarteRuiter
Bier van de maand
oktober 2017

Zwarte Ruiter speelt een spelletje met zuur en zoet

Gulpener brouwt al sinds 1825 prachtigbieren Enkele voorbeelden van hedendaagse bier van Gulpener zijn Chateau Neubourg, Gerardus Blond en Dubbel en één van mijn persoonlijke favorieten, de Gulpener Ur-Hop. Naast dit vaste…
Read More